top of page
Skoda
Audi A1 Sports edition
Audi A3
Hans Sloot Autotechniek
Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Volkswagen Passat
Hans Sloot Autotechniek
Volkswagen-California_mp53_pic_39045_edited.jpg
Auto onderhoud
new-from-volkswagen-for-2012_edited
Hans Sloot Autotechniek
Hans Sloot Autotechniek
2011-Seat-Ibiza-1
Hans Sloot Autotechniek
DSG-169
Hans Sloot Autotechniek
vw_caddy_sportline_1

AUTOMAATBAK SPOELEN

Tot enkele jarengeleden gaven autofabrikanten geen onderhoudsinterval op voor de automatische versnellingsbak van hun modellen. Inmiddels zijn bijna alle autofabrikanten hiervan teruggekomen omdat de praktijk uitwijst dat regelmatig onderhoud van de automatische versnellingsbak de levensduur van de versnellingsbak aanzienlijk verlengt.

DSG-169.jpg

Ondanks dat de autofabrikanten een longlire ATF olie toepassen, geeft dit toch problemen op de lange termijn. De oorzaak hiervan is de verandering/ veroudering van de ATF olie, de viscositeit veranderd, de olie begint te oxideren door het vele malen opwarmen, sludge vorming door het vele malen afkoelen, vernis afzetting op hete onderdelen in de bak, slijpsel van koppelingsmateriaal van de koppelingen waardoor de smerende werking van de olie afneemt en dit weer overmatige slijtage teweeg brengt.

Want maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling! Autotechniek Hans Sloot beschikt over de juiste kennis en de apparatuur waarmee zij uw automatische  transmissie zeer snel en effectief kunnen reinigen, spoelen en voorzien van verse ATF olie. Schakelklachten veroorzaakt door vervuiling kunnen eenvoudig verholpen worden: Laat uw automaat spoelen en bespaar honderden euro's. 

Indien de fabrikant van uw auto geen vervangingsmiddel opgeeft is het verstandig de olie tussen de 60.000 en 100.000 kilometer te laten spoelen al naar gelang het gebruik en belasting van de automatische versnellingsbak.

bottom of page